Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Ούλα Που Αιμορραγούν Και COVID

Είναι γνωστό από παλαιότερες μελέτες ότι οι ασθένειες των ούλων όπως είναι η ουλίτιδα και η περιοδοντίτιδα συνδέονται με σοβαρές νόσους του αναπνευστικού συστήματος όπως είναι η πνευμονία και η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Αυτό οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα μίας πρωτεΐνης, της Ιντερλευκίνης-6 (IL-6). Η IL-6 είναι μία κυτοκίνη η οποία εντοπίζεται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε ασθενείς που πάσχουν από νόσους των ούλων.

Σύμφωνα με μία νέα γερμανική μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of the California Dental Association, ασθενείς με υψηλά επίπεδα IL-6, όπως είναι οι ασθενείς που πάσχουν από ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν σοβαρές, επικίνδυνες για την ζωή επιπλοκές αν μολυνθούν από τον COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν 22 φορές περισσότερες πιθανότητες να χρειαστούν διασωλήνωση!!!

Η υγεία των ούλων αποτελεί σημαντικό εφόδιο στην πρόληψη των επιπλοκών του κορωνοϊού!!!

Στο ιατρείο μας διδάσκουμε επισταμένως στοματική υγιεινή στους ασθενείς μας και τους παρακολουθούμε, μέχρι να καταφέρουν να καθαρίζουν όλες τις επιφάνειες των δοντιών τους και να απαλλαγούν από την φλεγμονή!!!!

Περισσότερα άρθρα

Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό δοντιών

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία, και ο τακτικός καθαρισμός δοντιών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες. Κάθε πότε,

Όψεις χωρίς τρόχισμα δοντιών – Γίνεται;

Οι όψεις πορσελάνης και ρητίνης αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή για την επίτευξη ενός άριστου χαμόγελου. Μάλιστα, οι όψεις πορσελάνης θεωρούνται ως η πιο αξιόπιστη

Επικοινωνία

Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.