Ορθοδοντικοί Νάρθηκες

Ορθοδοντικοί Νάρθηκες

Η ορθοδοντική θεραπεία αφορά στα άτομα που αντιμετωπίζουν τις εξής διαταραχές:

  • αισθητικά προβλήματα των δοντιών λόγω στρεβλώσεων, συνωστισμού, αραιοδοντίας κλπ.
  • λειτουργικά προβλήματα (κατά τη μάσηση, την ομιλία ή την αναπνοή)
  • σκελετικές ανωμαλίες του προσώπου

Η θεραπεία στοχεύει στο να διορθώσει τα προβλήματα αυτά με αρμονική διευθέτηση των δοντιών στα οδοντικά τόξα. Ταυτόχρονα καθοδηγεί τις γνάθους ώστε να συγκλίνουν αρμονικά μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα της ορθοδοντικής θεραπείας αφορά στην αισθητική του προσώπου καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία της μάσησης, της ομιλίας και της αναπνοής.

Κατά συνέπεια, όταν τα δόντια βρίσκονται στη θέση τους και λειτουργούν σωστά, προφυλάσσονται από την τερηδόνα και την ουλίτιδα.

Επομένως, η ορθοδοντική δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους, όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Η συμβολή της είναι πολύ μεγαλύτερη και δεν περιορίζεται μόνο στο αισθητικό κομμάτι. Συγκεκριμένα, έχει την ικανότητα να αποκαθιστά τη σωστή λειτουργία του στόματος, ώστε να διατηρούνται τα δόντια υγιή επί μακρόν.

Ποια ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν και ποια όχι;

Στη σύγχρονη εποχή, χάρη στην εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα τα ορθοδοντικά προβλήματα. Σημαντικό κριτήριο για την επιτυχή έκβαση της ορθοδοντικής θεραπείας, αποτελεί η αρχική ορθή διάγνωση η οποία συνοδεύεται από ένα επιστημονικά καταρτισμένο θεραπευτικό πλάνο.

Ορθοδοντικοί Νάρθηκες Ορθοδοντικοί Νάρθηκες

Κατηγορίες ασθενών με ορθοδοντικά προβλήματα

Οι ασθενείς με ορθοδοντικά προβλήματα κατατάσσονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

  1. Πρώτη κατηγορία: ασθενείς με οδοντικά προβλήματα όπου τα δόντια για διάφορους λόγους και αιτίες δεν έχουν σωστή θέση με τα διπλανά τους. Τα δόντια εμφανίζονται είτε συνωστισμένα, είτε με διαστήματα, είτε αραιά κλπ.
  2. Δεύτερη κατηγορία: ασθενείς με σκελετικά προβλήματα όπου οι γνάθοι δεν έχουν αυξηθεί αρμονικά μεταξύ τους. Η κατάσταση αυτή έχει επίπτωση στη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος αλλά και στην αισθητική του προσώπου.
  3. Τρίτη κατηγορία: ασθενείς που παρουσιάζουν και οδοντικά και σκελετικά προβλήματα.

Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους επιτυγχάνεται η ορθοδοντική θεραπεία;

Στο ιατρείο μας, εκτός από την κλασική μέθοδο με τα “σιδεράκια” για τη μετακίνηση των δοντιών, μπορούμε να εφαρμόσουμε τη μέθοδο με τους αόρατους ορθοδοντικούς νάρθηκες. Οι ορθοδοντικοί νάρθηκες είναι λεπτοί, διαφανείς νάρθηκες, κατασκευασμένοι από ειδικό θερμοπλαστικό υλικό.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία με τους ορθοδοντικούς νάρθηκες;

Οι ορθοδοντικοί νάρθηκες αγκαλιάζουν όλη την επιφάνεια των δοντιών. Σκοπός τους είναι να μετακινούν τα δόντια με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην ενοχλούν και να μη γίνονται αντιληπτοί από τους άλλους. Η εξελιγμένη αυτή μέθοδος, δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να αφαιρεί ο ίδιος τους νάρθηκες κατά τη διάρκεια τη ημέρας, χωρίς τη βοήθεια κάποιου άλλου. Η αφαίρεσή τους όμως θα πρέπει να γίνεται για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, ώστε να καλύπτονται οι ώρες  χρήσης που έχει προτείνει ο Οδοντίατρος.

Η βασική οδηγία για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας με ορθοδοντικούς νάρθηκες είναι ο ασθενής να τους φορά για 20- 22 ώρες/ ημέρα καθημερινά. Τους αφαιρεί μόνο για να φάει και να καθαρίσει σωστά τα δόντια του.

Ο ασθενής εκπαιδεύεται από εμάς πώς να αφαιρεί και να φροντίζει τους ορθοδοντικούς νάρθηκες και γίνονται πολύ γρήγορα κομμάτι της καθημερινότητάς του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Οι αόρατοι νάρθηκες αποτελούν ιδανική λύση για τους ενήλικες πελάτες μας που θέλουν να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο.

 

Επικοινωνήστε με τη Χειρουργό Οδοντίατρο Δρ. Μαρία Μαργαρίτη, για μια εξειδικευμένη ορθοδοντική θεραπεία, προσαρμοσμένη πλήρως στις δικές σας ανάγκες.

Επικοινωνία Επικοινωνία