Όψεις Πορσελάνης

Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν την τελειότερη επιλογή αισθητικής αποκατάστασης των δοντιών.

Πρόκειται για λεπτά φύλλα πορσελάνης που κολλιούνται μόνιμα στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών και προσφέρουν άριστη αισθητική, φυσικότητα και διαφάνεια που προσομοιάζει στα φυσικά δόντια.

Οι όψεις πορσελάνης είναι μια απόλυτα συντηρητική μέθοδος αισθητικής αποκατάστασης, καθώς απαιτεί ελάχιστη ή καμία απολύτως αφαίρεση οδοντικής ουσίας.

Κατόπιν ειδικής μελέτης του προσώπου και του στόματός σας σε ειδικό λογισμικό, με τις όψεις πορσελάνης, καταφέρνουμε να αλλάξουμε το χρώμα, το σχήμα και το μέγεθος των δοντιών σας ώστε να αποκτήσετε το τέλειο χαμόγελο που πάντα επιθυμούσατε!!!

Όψεις Πορσελάνης – Ποια είναι η διαδικασία;

Η διαδικασία για την κατασκευή και την εφαρμογή των όψεων πορσελάνης διακρίνεται σε δύο φάσεις.

1η επίσκεψη

Στο πρώτο ραντεβού, πραγματοποιείται προετοιμασία των δοντιών, που θα βάλουμε τις όψεις πορσελάνης, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο . 

Γίνεται σάρωση των δοντιών που θα δεχτούν τις όψεις, με ειδικό ενδοστοματικό Scanner  τα γνωστά σε όλους «μέτρα», τα οποία αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο.

Στη συνέχεια, με βάση ένα εξατομικευμένο κλειδί σιλικόνης που έχει ετοιμαστεί με βάση το τελικό αποτέλεσμα, κατασκευάζουμε προσωρινές όψεις, ώστε ο ασθενής να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην κοινωνική του ζωή. Έτσι, ο ασθενής επιστρέφει κανονικά στην καθημερινότητά του μέχρι να κολληθούν οι μόνιμες όψεις πορσελάνης, που θα κατασκευάσει ο τεχνίτης .

Σε χρονικό διάστημα 8-10 ημερών περίπου, οι όψεις πορσελάνης είναι έτοιμες να παραδοθούν από το οδοντοτεχνικό εργαστήριο στον Οδοντίατρο.

2η επίσκεψη

Αρχικά, οι όψεις πορσελάνης δοκιμάζονται πάνω στα δόντια ώστε να βεβαιωθεί ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να προχωρήσουμε στη συγκόλλησή τους. Έπειτα, η συγκόλληση πραγματοποιείται με ειδική κόλλα, η οποία εξασφαλίζει την απόλυτη σταθερότητα στη θέση τους.

Όψεις Πορσελάνης

Τι επιτυγχάνουμε με τις όψεις πορσελάνης;

Με τις όψεις πορσελάνης επιτυγχάνουμε τα εξής:

  • Να κλείσουμε τα διαστήματα (κενά) μεταξύ των δοντιών.
  • Να διορθώσουμε μερικώς στραβά δόντια ή δόντια με κακό σχήμα και μέγεθος.
  • Να αποκαταστήσουμε φθαρμένα ή σπασμένα δόντια.
  • Να έχουμε ένα μόνιμα λευκό χαμόγελο.

Γιατί να επιλέξω τις όψεις πορσελάνης;

Οι όψει πορσελάνης είναι η κατάλληλη επιλογή διότι:

  • Έχουν άριστη αισθητική και διαφάνεια που προσομοιάζει στα φυσικά δόντια
  • Διατηρούν την ακεραιότητά τους σε βάθος χρόνου (είναι ανθεκτικές)
  • Δεν αποχρωματίζονται ούτε προσροφούν χρωστικές.
  • Προσφέρουν μια φυσική και υγιή εικόνα των δοντιών
  • Είναι ελάχιστα επεμβατική μέθοδος (το δόντι χρειάζεται ελάχιστη παρασκευή ή είναι πιθανόν να μη κάνουμε καμία απολύτως παρέμβαση)
  • Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και πιο φυσικό αποτέλεσμα, σε σχέση με τις όψεις ρητίνης.

Όψεις Πορσελάνης – Ποια είναι η διάρκειά τους στο χρόνο;

Ο χρόνος αντοχής τους εξαρτάται από την φροντίδα του ασθενούς, τους συχνούς επανελέγχους από τον οδοντίατρο και τα χαρακτηριστικά του στόματος του κάθε ασθενούς.

Η λεπτομερής κατασκευή και η σωστή συγκόλληση παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανθεκτικότητα και την ποιότητα των όψεων πορσελάνης. Με αυτόν τον τρόπο, η «συμπεριφορά» των δοντιών με όψεις πορσελάνης ομοιάζει με αυτή των φυσικών δοντιών.

Η φθορά που μπορεί να εμφανίσουν σε βάθος χρόνου γίνεται στο βαθμό που συμβαίνει και στα  φυσικά δόντια.

Η Οδοντίατρος Δρ Μαρία Μαργαρίτη έχει εξειδικευθεί στην αποκατάσταση του χαμόγελου με όψεις πορσελάνης και μπορεί να σας προσφέρει το χαμόγελο των ονείρων σας.

Επικοινωνία Επικοινωνία

όψεις πορσελάνης