Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Βρουξισμός: όταν τρίζουμε και καταστρέφουμε τα δόντια μας

Βρουξισμός ονομάζεται το ακούσιο και μη ελεγχόμενο τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών. Ο βρουξισμός επιτελείται την ώρα του ύπνου, αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας σε στιγμές stress και κόπωσης.

Τι μπορεί να προκαλέσει ο βρουξισμός;

Ο βρουξισμός προκαλεί την αποτριβή των δοντιών, η οποία ξεκινά από τις άκρες τους και επεκτείνεται σε όλη την επιφάνεια, δημιουργώντας αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Διαταράσσεται επίσης η σωστή λειτουργία της κροταφογναθικής διάρθρωσης και των μυών που βρίσκονται στα μάγουλα με συχνό επακόλουθο τον πόνο.

Τι μπορούμε να κάνουμε για τον βρουξισμό;

Αφότου ο ασθενής αντιληφθεί ότι τρίζει τα δόντια του θα πρέπει να επισκεφθεί τον οδοντίατρο του, ο οποίος θα κατασκευάσει ένα εξειδικευμένο ανατομικό μασελάκι, που ονομάζεται νάρθηκας βρουξισμού. Αυτό χρησιμοποιείται τη νύχτα. Κατά την διάρκεια της ημέρας ο ασθενής φροντίζει να κρατά το στόμα του σε χαλάρωση, ώστε να μην ακουμπούν τα δόντια μεταξύ τους (παρά μόνο κατά την διάρκεια του φαγητού).

Μαρία Μαργαρίτη
Χειρουργός Οδοντίατρος

Περισσότερα άρθρα

Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό δοντιών

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία, και ο τακτικός καθαρισμός δοντιών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες. Κάθε πότε,

Όψεις χωρίς τρόχισμα δοντιών – Γίνεται;

Οι όψεις πορσελάνης και ρητίνης αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή για την επίτευξη ενός άριστου χαμόγελου. Μάλιστα, οι όψεις πορσελάνης θεωρούνται ως η πιο αξιόπιστη

Επικοινωνία

Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.