Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Νάρθηκας Βρυγμού

Ο Nάρθηκας Bρυγμού είναι μια εξατομικευμένη οδοντιατρική συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα δόντια και να μειώνει τα συμπτώματα του βρουξισμού. Κατασκευάζεται από ακρυλικό υλικό και εφαρμόζει πάνω στις επιφάνειες των άνω ή κάτω δοντιών, δημιουργώντας ένα μαξιλάρι μεταξύ τους για να αποτρέψει το τρίξιμο των δοντιών.

Οι νάρθηκες βρυγμού συνιστώνται για διάφορους λόγους, όπως για την πρόληψη της φθοράς των δοντιών. Συνήθως φοριούνται το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μπορούν επίσης να φορεθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Οι νάρθηκες βρυγμού έχουν σχεδιαστεί για να είναι άνετοι και ανθεκτικοί, αλλά απαιτούν κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η μακροζωία τους.

Έχετε ερωτήσεις?

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε όλες τις ερωτήσεις σας

Ο βρουξισμός είναι μια ιατρική πάθηση που αναφέρεται στο συχνό και ακούσιο τρίξιμο των δοντιών. Μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ωστόσο παρατηρείται συχνότερα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν βρουξισμό όπως:

 • Άγχος
 • Στρες
 • Ανησυχία
 • Διαταραχές του ύπνου
 • Κακή σύγκλειση των δοντιών

Ορισμένα κοινά συμπτώματα του βρουξισμού περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, πόνο στις γνάθους, ευαισθησία στα δόντια, ωτίτιδα και πόνο στον αυχένα. Με την πάροδο του χρόνου, ο βρουξισμός μπορεί να οδηγήσει σε φθορά των δοντιών, καταστροφή του σμάλτου και ακόμη και απώλεια δοντιών.

Υπάρχουν διάφορες ενδείξεις και συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν την ανάγκη τοποθέτησης ενός νάρθηκα βρυγμού. Ορισμένες από τις πλέον συνήθεις είναι οι εξής:

 • Τρίξιμο ή σφίξιμο των δοντιών: Στην περίπτωση που παρατηρείται πόνος στους μύες της γνάθου ή πονοκέφαλοι, μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι τα δόντια τρίζουν ή σφίγγονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
 • Φθορά των δοντιών: Τις περισσότερες φορές, τα φθαρμένα δόντια είναι σημάδι βρουξισμού.
 • Πόνος στη γνάθο: Εάν παρατηρείται πόνος στη γνάθο σας, ιδίως το πρωί μετά το ξύπνημα, μπορεί να είναι σημάδι βρουξισμού.
 • Ευαισθησία των δοντιών: Τα δόντια που είναι ευαίσθητα σε ζεστές ή κρύες θερμοκρασίες ή στην πίεση μπορεί να είναι σημάδι καταστροφής του σμάλτου που προκαλείται από το τρίξιμο των δοντιών.
 • Πόνος στον αυχένα: Η ένταση στους μύες των γνάθων που προκαλείται από τον βρουξισμό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε πόνο ή δυσκαμψία στον αυχένα.
 • Αίσθηση «κλικ» στην άρθρωση της γνάθου: Ο βρουξισμός μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει προβλήματα στην κροταφογναθική άρθρωση. Αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αίσθηση/ άκουγμα «κλικ» κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο του στόματος.

Κατά την 1η επίσκεψη:

 • Λήψη ιατρικού ιστορικού
 • Κλινική εξέταση στόματος
 • Έλεγχος σύγκλεισης
 • Λήψη αποτυπωμάτων με αποτυπωτικό υλικό ή ψηφιακά με Οδοντιατρικό Scanner.

Στη 2η επίσκεψη:

 • Τελική εφαρμογή
 • Ρύθμιση σύγκλεισης
 • Παράδοση νάρθηκα βρυγμού

Η 3η επίσκεψη γίνεται 7- 15 μέρες μετά. Κατά τη διάρκεια αυτής γίνεται επανεξέταση και ενδεχομένως να χρειαστεί επαναρύθμιση της σύγκλεισης.

Ένας νάρθηκας βρυγμού μπορεί να αποτελέσει εξαιρετική θεραπευτική επιλογή για τον βρουξισμό και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για τη στοματική υγεία και τη συνολική ευεξία.

Ένα από τα κύρια οφέλη ενός νάρθηκα βρυγμού είναι ότι προστατεύει τα δόντια από τις βλαβερές συνέπειες της τριβής ή του σφιξίματος των δοντιών, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν φθορά, σπασίματα και ρωγμές στα δόντια. Επιπλέον, μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα του βρουξισμού, όπως ο πόνος στις γνάθους, οι πονοκέφαλοι και ο πόνος στον αυχένα. H απορροφητική λειτουργία του μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών της γνάθου και στη μείωση της έντασης. Μειώνοντας την τριβή και το σφίξιμο των δοντιών κατά τη διάρκεια του ύπνου, ένας νάρθηκας βρυγμού μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και να μειώσει τις διαταραχές του ύπνου. Σε γενικές γραμμές, ο νάρθηκας βρυγμού μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της συνολικής στοματικής υγείας. Επιπροσθέτως, είναι εύκολος στη χρήση και τη συντήρηση, απαιτώντας μόνο τακτικό καθαρισμό και περιστασιακές προσαρμογές από έναν οδοντίατρο.

Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε,
να είστε σίγουροι ότι υπάρχει λύση.

Η Δρ. Μαρία Μαργαρίτη είναι Χειρουργός Οδοντίατρος με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην Αισθητική Οδοντιατρική
και στα Εμφυτεύματα Δοντιών, ώστε να εξασφαλίσει την ιδανική αποκατάσταση για εσάς.
Stamatis Zografos
Stamatis Zografos
2024-05-21
akhs pngtaras
akhs pngtaras
2024-05-14
Στο οδοντιατρείο της κυρίας Μαργαρίτη συνάντησα και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς επιστήμονες. Η αγάπη, οι γνώσεις και η εμπειρία τους μού ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Η στοματική μου υγεία απέχει παρασάγγας από εκείνη του παρελθόντος. Έχουμε δημιουργήσει μια αγαστή συνεργασία που είμαι σίγουρος ότι θα διατηρηθεί απρόσκοπτα στο μέλλον. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κυρία Μαργαρίτη που με το επιστημονικό ήθος που την διακρίνει με κέρδισε από την πρώτη επίσκεψή μου στο ιατρείο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εύα που ανέλαβε τις περισσότερες θεραπείες μου στο ιατρείο, μου έμαθε τα αυτονόητα, τη σωστή στοματική υγιεινή και μου χάρισε ένα χαμόγελο που πάντα επιθυμούσα. Συνεχίστε την άψογη δουλειά που κάνετε. Σας ευχαριστώ θερμά! Με εκτίμηση, ΧΠ
Panagis Giannakis
Panagis Giannakis
2024-05-14
Remon Moin
Remon Moin
2024-05-10
Στέλιος Καλεμτζακης
Στέλιος Καλεμτζακης
2024-05-08
Vicky Tsipa
Vicky Tsipa
2024-04-29
Miltos Kanakaris
Miltos Kanakaris
2024-04-26
Πήγα φοβισμένος και οι περισσότεροι πάμε φοβισμένοι αλλά φεύγοντας δεν κατάλαβα πόνο μεγάλη εμπειρία από όλους τους συνεργάτες και φροντίζουν να ξεπερνάς τον φόβο που εχουνε όλοι με τα δόντια μας μπράβο μπράβο μπράβο σας επαγγελματισμός
Χριστίνα Δουζένη
Χριστίνα Δουζένη
2024-04-26
The perfect crew will take care of you here.They are so nice people with a lot of capabilities❤️
Nikos Tzerefos
Nikos Tzerefos
2024-04-19
Αν ημουν δοντι, θα ηθελα να με περιποιουνται μονο εδω!!!
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
2024-04-18
Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.