Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Θήκη Δοντιού

Η θήκη δοντιού ή αλλιώς οδοντική στεφάνη είναι ένα κάλυμμα μοιάζει απόλυτα με το φυσικό δόντι και σκοπό έχει να αποκαταστήσει ένα  πολύ κατεστραμμένο δόντι. Η θήκη αποκαθιστά το σχήμα, το μέγεθος, την αντοχή και την εμφάνιση του δοντιού.

Γιατί θα χρειαστώ θήκη δοντιού (οδοντική στεφάνη);

Μπορεί να χρειαστείτε μια θήκη δοντιού για διάφορους λόγους, όπως:

  • Προστασία ενός αδύναμου δοντιού (ενδεχομένως από τερηδόνα) ώστε να αποφευχθεί το σπάσιμο.
  • Κάλυψη φθαρμένων δοντιών με εξαιρετικά μειωμένη οδοντική επιφάνεια ( λόγω τριξίματος ή ηλικίας).
  • Κάλυψη ενός δοντιού που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από σφράγισμα.
  • Στήριξη γέφυρας δοντιών.
  • Κάλυψη δοντιών με κακό σχήμα ή δυσχρωμικά δόντια.
  • Κάλυψη ενός δοντιού που έχει υποβληθεί σε απονεύρωση
  • Αποκατάσταση οδοντικού εμφυτεύματος

τα αποτελέσματα

Έχετε ερωτήσεις?

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε όλες τις ερωτήσεις σας

1η επίσκεψη

Κατά την πρώτη επίσκεψη, εξετάζεται και προετοιμάζεται το δόντι που πρόκειται να αποκατασταθεί με θήκη. Λαμβάνονται ακτινογραφίες του δοντιού και του οστού γύρω από αυτό. Ο οδοντίατρος μπορεί να χρειαστεί να κάνει μια απονεύρωση πριν από τη διαδικασία οδοντικής στεφάνης, εάν υπάρχει:

  • Φλεγμονή του νεύρου του δοντιού.
  • Απόστημα δοντιού.
  • Παλιά απονεύρωση που δεν έχει γίνει σωστά και πρέπει να επαναληφθεί.

*Ο πολφός είναι ο μαλακός ιστός μέσα στα δόντια σας που περιέχει αιμοφόρα αγγεία, νεύρα και συνδετικό ιστό.

Το δόντι που δέχεται τη θήκη «λιμάρεται» σε όλες του τις επιφάνειες, ώστε να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χώρος για την θήκη. Η ποσότητα του δοντιού που τροχίζεται εξαρτάται από τον τύπο της θήκης που ταιριάζει στην κάθε περίπτωση (ολοκεραμική, μεταλλοκεραμική κλπ.). Εάν λείπει μεγάλο μέρος του δοντιού – λόγω σπασίματος ή τερηδόνας – μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα υλικό σφραγίσματος, ώστε να δημιουργηθεί επαρκές μέγεθος δοντιού που θα στηρίξει την θήκη.

Μετά την διαμόρφωση του δοντιού, κατασκευάζεται επί τόπου μία προσωρινή θήκη, που θα εξυπηρετεί τον ασθενή μέχρι να τοποθετηθεί η τελική θήκη δοντιού. Η προσωρινή αυτή θήκη θα εξυπηρετεί τον ασθενή τόσο στην μάσηση όσο και στην αισθητική, καθώς θα μοιάζει με την τελική θήκη. Η προσωρινή θήκη κολλάται προσωρινά και θα αφαιρείται από τον οδοντίατρο σε κάθε ραντεβού, μέχρι την τοποθέτησης της τελικής μόνιμης θήκης.

2η επίσκεψη

Αφαιρείται η προσωρινή θήκη και παίρνουμε τα «μέτρα» του δοντιού είτε με ειδικό αποτυπωτικό υλικό (σιλικόνη) είτε ψηφιακά με ειδικό ενδοστοματικό Scanner. Τα μέτρα αυτά στέλνονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο, το οποίο θα κατασκευάσει την τελική θήκη, σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Εάν ο ασθενής επιθυμεί να κάνει λεύκανση θα πρέπει να γίνει πριν να κατασκευαστεί η τελική θήκη καθώς δε θα αλλάξει χρώμα με την λεύκανση. Ο ασθενής αναχωρεί ξανά με την προσωρινή θήκη στο δόντι.

3η επίσκεψη

Αφαιρείται ξανά η προσωρινή θήκη και δοκιμάζεται η θήκη δοντιού που μας ετοίμασε ο τεχνίτης. Αφού ελεγχθούν η εφαρμογή, το χρώμα και η σχέση της θήκης με τα υπόλοιπα δόντια του στόματος, η θήκη κολλάται μόνιμα στο δόντι.

Ο χρόνος ζωής μιας θήκης μπορεί να εξαρτάται από την φθορά που υφίσταται, καθώς και από το πόσο καλά ακολουθούνται οι οδηγίες στοματικής υγιεινής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα δόντι που έχει μία θήκη μπορεί να χαλάσει , εάν δεν καθαρίζεται σωστά και από όλες τις πλευρές και φυσικά είναι πολύ σημαντικοί οι επανέλεγχοι από τον οδοντίατρο, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε στόματος.

 

Σε κάθε περίπτωση , η συχνή παρακολούθηση και εξατομικευμένη αποκατάσταση ενός ταλαιπωρημένου δοντιού αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Η οδοντίατρος Δρ Μαρία Μαργαρίτη έχει εξειδικευθεί στην ακίνητη προσθετική με ολοκεραμικές θήκες και γέφυρες και μπορεί να δώσει οριστική λύση σε οποιαδήποτε ενόχληση.

Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε,
να είστε σίγουροι ότι υπάρχει λύση.

Η Δρ. Μαρία Μαργαρίτη είναι Χειρουργός Οδοντίατρος με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην Αισθητική Οδοντιατρική
και στα Εμφυτεύματα Δοντιών, ώστε να εξασφαλίσει την ιδανική αποκατάσταση για εσάς.
Stamatis Zografos
Stamatis Zografos
2024-05-21
akhs pngtaras
akhs pngtaras
2024-05-14
Στο οδοντιατρείο της κυρίας Μαργαρίτη συνάντησα και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς επιστήμονες. Η αγάπη, οι γνώσεις και η εμπειρία τους μού ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Η στοματική μου υγεία απέχει παρασάγγας από εκείνη του παρελθόντος. Έχουμε δημιουργήσει μια αγαστή συνεργασία που είμαι σίγουρος ότι θα διατηρηθεί απρόσκοπτα στο μέλλον. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κυρία Μαργαρίτη που με το επιστημονικό ήθος που την διακρίνει με κέρδισε από την πρώτη επίσκεψή μου στο ιατρείο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εύα που ανέλαβε τις περισσότερες θεραπείες μου στο ιατρείο, μου έμαθε τα αυτονόητα, τη σωστή στοματική υγιεινή και μου χάρισε ένα χαμόγελο που πάντα επιθυμούσα. Συνεχίστε την άψογη δουλειά που κάνετε. Σας ευχαριστώ θερμά! Με εκτίμηση, ΧΠ
Panagis Giannakis
Panagis Giannakis
2024-05-14
Remon Moin
Remon Moin
2024-05-10
Στέλιος Καλεμτζακης
Στέλιος Καλεμτζακης
2024-05-08
Vicky Tsipa
Vicky Tsipa
2024-04-29
Miltos Kanakaris
Miltos Kanakaris
2024-04-26
Πήγα φοβισμένος και οι περισσότεροι πάμε φοβισμένοι αλλά φεύγοντας δεν κατάλαβα πόνο μεγάλη εμπειρία από όλους τους συνεργάτες και φροντίζουν να ξεπερνάς τον φόβο που εχουνε όλοι με τα δόντια μας μπράβο μπράβο μπράβο σας επαγγελματισμός
Χριστίνα Δουζένη
Χριστίνα Δουζένη
2024-04-26
The perfect crew will take care of you here.They are so nice people with a lot of capabilities❤️
Nikos Tzerefos
Nikos Tzerefos
2024-04-19
Αν ημουν δοντι, θα ηθελα να με περιποιουνται μονο εδω!!!
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
2024-04-18
Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.