Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Πρόληψη

Ο όρος Πρόληψη στην οδοντιατρική αφορά σε όλα τα επιμέρους βήματα που χρειάζονται ώστε να διατηρηθεί η υγεία ενός στόματος και να αποφευχθεί η εμφάνιση προβλήματος.

Η πιο γνωστή μέθοδος πρόληψης στους ασθενείς είναι η Φθορίωση των δοντιών, για την προστασία από την τερηδόνα, που γίνονται τόσο στους μικρούς όσο και στους μεγάλους ασθενείς.

Καθημερινά, ένα σημαντικό ποσοστό των ασθενών που δεχόμαστε στο οδοντιατρείο έρχεται γιατί εμφάνισε πόνο. Ο πόνος αυτός μπορει να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Στόχος της πρόληψης είναι να αποκτήσει ο κάθε ασθενής τη συνήθεια να προσέχει τα δόντια του καθημερινά και να επισκέπτεπται τακτικά τον Οδοντίατρο, ο οποίος θα μπορέσει να εντοπίσει οποιαδήποτε αλλαγή συμβεί στα δόντια, στα ούλα αλλά και σε όλο το υπόλοιπο στόμα.

Έχετε ερωτήσεις?

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε όλες τις ερωτήσεις σας

Υπάρχουν δύο παράγοντες που παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο, ώστε για  προλάβουμε την εμφάνιση προβλημάτων στο στόμα:

  • Ο Οδοντίατρος
  • Ο ασθενής

Στη σύγχρονη εποχή, ο Οδοντίατρος διαθέτει προηγμένα μέσα και πρόσβαση σε γνώσεις ώστε να μπορεί να εντοπίζει, να αναγνωρίζει και να λύνει το κάθε πρόβλημα.

Ο λεπτομερής κλινικός έλεγχος, σε συνδυασμό πάντα με ακτινογραφικό έλεγχο , που μπορεί να περιλαμβανει τόσο κάποια πανοραμική ακτινογραφία όσο και μικρές ενδοστοματικές ακτινογραφίες, παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορούν να εντοπιστούν βλάβες και κυριώς να βρεθούν τα αίτια που τις προκαλούν. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, μπορεί να ζητηθεί ακόμα και Αξονική Τομογραφία Γνάθων, ώστε να μπορέσουν να έχουν τρισδιάστατη απεικόνιση συγκεκριμένων περιοχών.

Το Οδοντιατρικό Μικροσκόπιο προσφέρει την δυνατότητα να εντοπίζουμε το κάθε πρόβλημα σε όσο το δυνατόν πιο πρώιμο στάδιο, καθώς γίνεται ορατή μία βλάβη ακόμα κι όταν δε φαίνεται με γυμνό μάτι.

Το βασικό όμως όπλο του σύγχρονου Οδοντιάτρου είναι η γνώση. Με συνεχή επιμόρφωση πάνω στις εξελίξεις της Οδοντιατρικής, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα, να τα αξιολογεί και να προτείνει την ιδανικότερη και πιο συντηρητική θεραπεία. 

Ο ρόλος του ασθενή είναι εξίσου σημαντικός με του Οδοντιάτρου. Είναι πολύ σημαντικό να τηρεί το πρόγραμμα των επανελέγχων του, ώστε να γίνει τακτικός έλεγχος για την αποφυγή υποτροπών ή και νέων προβλημάτων.

Επίσης, χρειάζεται να ακολουθεί καθημερινά τις οδηγίες που του έχει δώσει ο Οδοντίατρος για την στοματική υγιεινή που του ταιριάζει. Αυτό θα εξασφαλίσει μακροβιότητα στις εργασίες που μπορεί να έχει κάνει στα δόντια του π.χ. εμφυτεύματα, θήκες, σφραγίσματα κ.ά. , αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων για τον ίδιο. Όσο πιο νωρίς εντοπιστεί ένα πρόβλημα, τόσο πιο απλή είναι η λύση και λίγοτερο δαπανηρή.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό οι σύγχρονοι γονείς να πηγαίνουν τα παιδιά τους στον οδοντίατρο από πολύ μικρή ηλικία, ώστε να ενημερωθούν για τις ανάγκες του, να μάθουν στα παιδιά την αξία της στοματικής υγείας και εξοικειωθούν με τον Οδοντίατρο και τον χώρο του οδοντιατρείου, ώστε να χτιστεί μία σχέση εμπιστοσύνης.

Οι στόχοι της πρόληψης είναι πολύ απλοί και συγκεκριμένοι:

  • Αποφυγή πόνου
  • Διατήρηση της υγείας δοντιών και ούλων.
  • Διατήρηση εργασιών που έχουν γίνει στα δόντια ενός ασθενή.
  • Μικρότερη οικονομική επιβάρυνση για τον ασθενή.
  • Αποφυγή επιπλοκών στην γενική υγεία του ασθενείς, ειδικά σε ασθενείς με προβλήματα υγείας.
  • Δημιουργία οδοντιατρικής παιδείας στους μικρούς μας ασθενείς.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχουν ασθενείς που επισκέπτονται έναν Οδοντίατρο μόνο όταν εμφανίσουν πρόβλημα. Αυτό όμως μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Η Δρ. Μαρία Μαργαρίτη και οι συνεργάτες της θα σας δώσουν όλες τις πληροφορίες και την προσοχή που χρειάζεται ώστε να μπορείτε να καταλάβετε το στόμα σας και τις ανάγκες του.

Η Πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!!!!

Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε,
να είστε σίγουροι ότι υπάρχει λύση.

Η Δρ. Μαρία Μαργαρίτη είναι Χειρουργός Οδοντίατρος με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην Αισθητική Οδοντιατρική
και στα Εμφυτεύματα Δοντιών, ώστε να εξασφαλίσει την ιδανική αποκατάσταση για εσάς.
Stamatis Zografos
Stamatis Zografos
2024-05-21
akhs pngtaras
akhs pngtaras
2024-05-14
Στο οδοντιατρείο της κυρίας Μαργαρίτη συνάντησα και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς επιστήμονες. Η αγάπη, οι γνώσεις και η εμπειρία τους μού ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Η στοματική μου υγεία απέχει παρασάγγας από εκείνη του παρελθόντος. Έχουμε δημιουργήσει μια αγαστή συνεργασία που είμαι σίγουρος ότι θα διατηρηθεί απρόσκοπτα στο μέλλον. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κυρία Μαργαρίτη που με το επιστημονικό ήθος που την διακρίνει με κέρδισε από την πρώτη επίσκεψή μου στο ιατρείο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εύα που ανέλαβε τις περισσότερες θεραπείες μου στο ιατρείο, μου έμαθε τα αυτονόητα, τη σωστή στοματική υγιεινή και μου χάρισε ένα χαμόγελο που πάντα επιθυμούσα. Συνεχίστε την άψογη δουλειά που κάνετε. Σας ευχαριστώ θερμά! Με εκτίμηση, ΧΠ
Panagis Giannakis
Panagis Giannakis
2024-05-14
Remon Moin
Remon Moin
2024-05-10
Στέλιος Καλεμτζακης
Στέλιος Καλεμτζακης
2024-05-08
Vicky Tsipa
Vicky Tsipa
2024-04-29
Miltos Kanakaris
Miltos Kanakaris
2024-04-26
Πήγα φοβισμένος και οι περισσότεροι πάμε φοβισμένοι αλλά φεύγοντας δεν κατάλαβα πόνο μεγάλη εμπειρία από όλους τους συνεργάτες και φροντίζουν να ξεπερνάς τον φόβο που εχουνε όλοι με τα δόντια μας μπράβο μπράβο μπράβο σας επαγγελματισμός
Χριστίνα Δουζένη
Χριστίνα Δουζένη
2024-04-26
The perfect crew will take care of you here.They are so nice people with a lot of capabilities❤️
Nikos Tzerefos
Nikos Tzerefos
2024-04-19
Αν ημουν δοντι, θα ηθελα να με περιποιουνται μονο εδω!!!
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
2024-04-18
Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.