Οδοντιατρικός Εξοπλισμός


Το ιατρείο μας είναι άρτια εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, που μας επιτρέπουν να θεραπεύουμε τους ασθενείς μας αποτελεσματικά και κυρίως ανώδυνα, προσφέροντας άνεση και ασφάλεια.


Υπολογιστικά Καθοδηγούμενη Εμφυτευματολογία

Με την βοήθεια ειδικού λογισμικού σχεδιάζεται στον υπολογιστή και επιλέγεται εξαρχής η καταλληλότερη θέση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων.

Στην συνέχεια, κατασκευάζεται ειδικός χειρουργικός νάρθηκας, ο οποίος χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια του χειρουργείου και μας επιτρέπει να τοποθετούμε τα εμφυτεύματα γρήγορα, με υψηλή ακρίβεια, απόλυτη ασφάλεια και άνεση για τον ασθενή.

Ψηφιακός Ενδοστοματικός Σαρωτής (Dental Scanner)

Μία υπερσύγχρονη προσθήκη στον εξοπλισμό του ιατρείου μας είναι ο Ψηφιακός Ενδοστοματικός Σαρωτής (dental scanner).

Είναι ο νέος τρόπος λήψης αποτυπωμάτων των δοντιών κάθε ασθενούς, χωρίς να χρησιμοποιούνται υλικά που μοιάζουν με πλαστελίνη και πολλές φορές δημιουργούν δυσφορία στον ασθενή.

Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ταχύτερα, με απόλυτη ακρίβεια και εντελώς ανώδυνα η μεταφορά δεδομένων στον οδοντοτεχνίτη, ώστε να κατασκευαστούν εργασίες, όπως θήκες, όψεις, γέφυρες, νάρθηκες ορθοδοντικής κ.ο.κ.

Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενη Αναισθησία (QuickSleeper)

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε σχεδόν αποκλειστικά την ενδοοστική αναισθησία QuickSleeper, μία επαναστατική μέθοδο η οποία αλλάζει τα δεδομένα στο πεδίο της οδοντιατρικής αναισθησίας! Με την ηλεκτρονική αναισθησία επιτυγχάνεται η εντελώς ανώδυνη αναισθητοποίηση δοντιών και ούλων χωρίς το ενοχλητικό μούδιασμα των χειλιών ή/και της γλώσσας. Έτσι, οι ασθενείς μας μπορούν αμέσως μετά την θεραπεία να μιλήσουν και να φάνε σαν να μην συνέβη τίποτα! Νιώθουμε ενθουσιασμένοι που το συγκεκριμένο σύστημα έχει καταπλήξει τους ασθενείς μας, αισθανόμενοι παράλληλα ότι τους προσφέρουμε την αιχμή της τεχνολογίας.

Οδοντιατρικό Μικροσκόπιο

Με την χρήση του οδοντιατρικού μικροσκοπίου έχουμε την δυνατότητα να εντοπίζουμε το κάθε πρόβλημα σε όσο το δυνατόν πιο αρχικό στάδιο.

Η έγκαιρη διάγνωση, μας οδηγεί σε ελάχιστα παρεμβατικές μεθόδους θεραπείας, ενώ χάρη στην λεπτομέρεια και στην ακρίβεια που μας εξασφαλίζει η εικόνα του μικροσκοπίου, αφαιρούμε ελάχιστη οδοντική ουσία, διατηρώντας το δόντι όσο πιο γερό γίνεται.

Συσκευή Plasma Rich Fibrin (PRF)

Χρησιμοποιώντας την ειδική συσκευή φυγοκέντρησης του αίματος, απελευθερώνονται και συλλέγονται οι αυξητικοί παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα.

Με τη χρήση αυτών επιτυγχάνουμε:

1. την ανάπλαση του οστού και των ούλων μετά από εξαγωγές

2. την δημιουργία νέου οστού για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων

3. ταχύτερη επούλωση του τραύματος και

4. εξάλειψη του πόνου μετά από επεμβάσεις.

Πιεζοχειρουργικό Μηχάνημα (Piezotome)

Η Πιεζοχειρουργική οστού είναι μία εναλλακτική μέθοδος χειρουργικής στο οστό της γνάθου, η οποία πραγματοποιείται με την χρήση μίας ειδικής συσκευής, του πιεζοτόμου. Πρόκειται για μία συσκευή υπερήχων που δίνει στον οδοντίατρο την δυνατότητα να πραγματοποιεί οστεοτομές υψηλής ακρίβειας . Το βασικότερο πλεονέκτημα του πιεζοτόμου είναι ότι δεν κόβει μαλακούς ιστούς παρά μόνο το οστό το οποίο και μας ενδιαφέρει. Έτσι μπορούμε να πραγματοποιούμε δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις κοντά σε πολύπλοκες ανατομικές περιοχές όπως μεγάλα αγγεία και νεύρα, προστατεύοντας τα από τραυματισμό και παρέχοντας στον ασθενή ασφάλεια κατά την διάρκεια της επέμβασης.