Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Λεύκανση Δοντιών

Η λεύκανση δοντιών αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες αισθητικής οδοντιατρικής που προσφέρει έναν γρήγορο, μη επεμβατικό και οικονομικό τρόπο για να βελτιωθεί το χαμόγελο. Όλοι όσοι επιλέγουν τη λεύκανση δοντιών σε έναν εξειδικευμένο οδοντίατρο βλέπουν ουσιαστική βελτίωση στη φωτεινότητα και τη λευκότητα του χαμόγελου τους.

Πώς γίνεται η λεύκανση δοντιών;

Το σύγχρονο πρωτόκολλο που προτείνεται και εφαρμόζεται από το οδοντιατρείο μας είναι συνδυασμός λεύκανσης δοντιών στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες και υλικό που χορηγείται αποκλειστικά από οδοντιάτρους και ενδιάμεσα 1- 2 συνεδρίες λεύκανσης στο ιατρείο με πιο δυνατό υλικό για ενίσχυση του αποτελέσματος.

Η χρονική διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από το αρχικό χρώμα και το πόσο γρήγορα και εύκολα ανταποκρίνεται η αδαμαντίνη στο υλικό της λεύκανσης. Ένας μέσος όρος χρονικού διαστήματος είναι 2-3 εβδομάδες συνεχούς λεύκανσης, ώστε να έχουμε πιο άμεσα αποτελέσματα.

Κάθε 7- 10 ημέρες, ο ασθενής επισκέπτεται το οδοντιατρείο όπου ελέγχεται η εξέλιξη του χρώματος των δοντιών του σε σχέση με το αρχικό χρώμα μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

τα αποτελέσματα

Έχετε ερωτήσεις?

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε όλες τις ερωτήσεις σας

Αποτελούμενο από μικροσκοπικές κρυσταλλικές ράβδους, το σμάλτο των δοντιών έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα δόντια από τις επιπτώσεις της μάσησης, του τριξίματος και του τραυματισμού. Εντούτοις, με τα χρόνια το σμάλτο φθείρεται, γίνεται πιο διαφανές και επιτρέπει στο κίτρινο χρώμα της οδοντίνης – το υλικό του εσωτερικού του δοντιού – να γίνεται εμφανές.

Κατά τη συνήθη μάσηση, η οδοντίνη παραμένει ανέπαφη ενώ εκατομμύρια μικρορωγμές εμφανίζονται στο σμάλτο. Είναι αυτές οι ρωγμές, καθώς και οι χώροι μεταξύ των κρυσταλλικών ράβδων σμάλτου, που γεμίζουν σταδιακά με λεκέδες και υπολείμματα. Ως αποτέλεσμα, τα δόντια αναπτύσσουν τελικά μια θαμπή, άτονη εμφάνιση. Η λεύκανση των δοντιών αφαιρεί τους λεκέδες και τα υπολείμματα, αφήνοντας τις ρωγμές του σμάλτου ανοιχτές και εκτεθειμένες. Μερικές από τις ρωγμές επαναμεταλλοποιούνται γρήγορα από το σάλιο, ενώ άλλες γεμίζουν ξανά με οργανικά υπολείμματα.

Ο αποχρωματισμός των δοντιών κατηγοριοποιείται σε εξωγενής και ενδογενής.

Οι εξωτερικοί λεκέδες είναι εκείνοι που εμφανίζονται στην επιφάνεια των δοντιών ως αποτέλεσμα της έκθεσης σε σκουρόχρωμα ροφήματα, τροφές και καπνό, καθώς και λόγω συνεχούς φθοράς. Οι επίμονοι εξωτερικοί λεκέδες μπορούν να διεισδύσουν στην οδοντίνη και να εάν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα.

Οι ενδογενείς λεκέδες είναι αυτοί που σχηματίζονται στο εσωτερικό των δοντιών. Οι ενδογενείς λεκέδες προκύπτουν από τραύμα, γήρανση, υπερβολική λήψη φθορίου και παλαιότερα από λήψη φαρμάκων όπως οι τετρακυκλίνες, σε παιδική ηλικία. Στο παρελθόν, πιστευόταν ότι οι ενδογενείς λεκέδες ήταν πολύ ανθεκτικοί για να διορθωθούν με λεύκανση. Σήμερα, ακόμη και οι βαθιές εγγενείς κηλίδες μπορούν να αφαιρεθούν με λεύκανση δοντιών από τον Οδοντίατρο.

Οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών θεωρούνται ασφαλείς όταν οι διαδικασίες ακολουθούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά τη διάρκεια της λεύκανσης, ο ασθενής μπορεί να παρατηρήσει τα εξής:

  • Ευαισθησία των δοντιών κυρίως των κάτω προσθίων. Είναι το πιο σύνηθες «σύμπτωμα» που εμφανίζουν οι ασθενείς, το οποίο διαρκεί μόνο στη διάρκεια της λεύκανσης. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, παύει να υπάρχει οποιαδήποτε ευαισθησία. Σε περίπτωση που είναι πιο έντονη ευαισθησία, ενημερώνεται ο Οδοντίατρος και χορηγεί στον ασθενή ειδικό απευαισθητοποιητικό υλικό.
  • Ερεθισμός των ούλων. Αυτό παρατηρείται μόνο στην περίπτωση που το υλικό της λεύκανσης έρθει σε επαφή με τα ούλα σε μεγάλη ποσότητα και επαναλαμβανόμενα.

Όλες αυτές οι ενοχλήσεις μπορούν να αποτραπούν με σωστή γνώση, εκπαίδευση και καθοδήγηση από τον Οδοντίατρο με αποτέλεσμα η λεύκανση δοντιών να αποτελεί το πιο συχνό αίτημα ενός ασθενούς όταν έρχεται στο οδοντιατρείο μας.

Ο ασθενής διδάσκεται και ελέγχεται τακτικά τόσο για τη σωστή χρήση του υλικού λεύκανσης όσο και για την εξέλιξη του χρώματος των δοντιών του. Τα υλικά μας είναι απόλυτα ασφαλή και εγκεκριμένα και η ποιότητά τους εγγυάται για το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσατε να προσφέρετε στον εαυτό σας!

Για να διατηρηθεί το τελικό αποτέλεσμα της λεύκανσης των δοντιών, είναι καλό να τηρούνται οι εξής οδηγίες:

  • Εφαρμογή ολοκληρωμένης στοματικής υγιεινής καθημερινά για διατήρηση καθαρών επιφανειών των δοντιών.
  • Επίσκεψη στον Οδοντίατρο και καθαρισμός + Airflow για αφαίρεση χρωστικών κάθε 6 μήνες , σε συνδυασμό με έλεγχο του χρώματος των δοντίων.
  • Αποφυγή/ περιορισμός κατανάλωσης τροφών και ροφημάτων που αφήνουν χρωστικές στα δόντια π.χ. κόκκινο κρασί, παντζάρια κ. ά. τόσο κατά τη διάρκεια της λεύκανσης όσο και 15 ημέρες μετά τη διακοπή της.
  • Συντήρηση λεύκανσης περίπου μία φορά το χρόνο.

Πέρα από τις βασικές αρχές και τα βήματα για λεύκανση δοντιών, είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε τις εξής πληροφορίες:

  • Καμία συχνότητα λεύκανσης δεν θα δώσει «αφύσικα» λευκά δόντια.
  • Εάν επιθυμούμε αισθητική αποκατάσταση των δοντιών μας με όψεις πορσελάνης, θήκες δοντιών ή εμφυτευμάτων, γεφύρες κλπ. , καλό είναι να προηγείται η λεύκανση δοντιών, ώστε η τελική και μόνιμη εργασία να γίνει στο πιο λευκό χρώμα καθώς το χρώμα των αποκαταστάσεων δεν αλλάζει με την λεύκανση.
  • Οι έγκυες ή οι θηλάζουσες γυναίκες συνιστάται να αποφεύγουν τη λεύκανση των δοντιών.

Η επαγγελματική θεραπεία λεύκανσης των δοντιών από έναν εξειδικευμένο Οδοντίατρο αποτελεί την ιδανική και πιο ασφαλή λύση για την πλήρη επαναφορά του λευκού χρώματος των δοντιών. Επικοινωνήστε με την εξειδικευμένη Χειρουργό Οδοντίατρο Δρ. Μαρία Μαργαρίτη για μία ολοκληρωμένη θεραπεία λεύκανσης.

Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε,
να είστε σίγουροι ότι υπάρχει λύση.

Η Δρ. Μαρία Μαργαρίτη είναι Χειρουργός Οδοντίατρος με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην Αισθητική Οδοντιατρική
και στα Εμφυτεύματα Δοντιών, ώστε να εξασφαλίσει την ιδανική αποκατάσταση για εσάς.
Stamatis Zografos
Stamatis Zografos
2024-05-21
akhs pngtaras
akhs pngtaras
2024-05-14
Στο οδοντιατρείο της κυρίας Μαργαρίτη συνάντησα και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς επιστήμονες. Η αγάπη, οι γνώσεις και η εμπειρία τους μού ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Η στοματική μου υγεία απέχει παρασάγγας από εκείνη του παρελθόντος. Έχουμε δημιουργήσει μια αγαστή συνεργασία που είμαι σίγουρος ότι θα διατηρηθεί απρόσκοπτα στο μέλλον. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κυρία Μαργαρίτη που με το επιστημονικό ήθος που την διακρίνει με κέρδισε από την πρώτη επίσκεψή μου στο ιατρείο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εύα που ανέλαβε τις περισσότερες θεραπείες μου στο ιατρείο, μου έμαθε τα αυτονόητα, τη σωστή στοματική υγιεινή και μου χάρισε ένα χαμόγελο που πάντα επιθυμούσα. Συνεχίστε την άψογη δουλειά που κάνετε. Σας ευχαριστώ θερμά! Με εκτίμηση, ΧΠ
Panagis Giannakis
Panagis Giannakis
2024-05-14
Remon Moin
Remon Moin
2024-05-10
Στέλιος Καλεμτζακης
Στέλιος Καλεμτζακης
2024-05-08
Vicky Tsipa
Vicky Tsipa
2024-04-29
Miltos Kanakaris
Miltos Kanakaris
2024-04-26
Πήγα φοβισμένος και οι περισσότεροι πάμε φοβισμένοι αλλά φεύγοντας δεν κατάλαβα πόνο μεγάλη εμπειρία από όλους τους συνεργάτες και φροντίζουν να ξεπερνάς τον φόβο που εχουνε όλοι με τα δόντια μας μπράβο μπράβο μπράβο σας επαγγελματισμός
Χριστίνα Δουζένη
Χριστίνα Δουζένη
2024-04-26
The perfect crew will take care of you here.They are so nice people with a lot of capabilities❤️
Nikos Tzerefos
Nikos Tzerefos
2024-04-19
Αν ημουν δοντι, θα ηθελα να με περιποιουνται μονο εδω!!!
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
2024-04-18
Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.