Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Σφραγίσματα Δοντιών

Αντικαταστήστε τα παλιά μεταλλικά σφραγίσματα δοντιών

Όλοι γνωρίζουμε τα γκρίζα μεταλλικά σφραγίσματα, που οι περισσότεροι από εμάς είχαμε στο στόμα μας από πολύ μικρή ηλικία. Αυτό το γκριζόχρωμο μεταλλικό μείγμα ονομάζεται αμάλγαμα και αποτελείται κυρίως από ασήμι, υδράργυρο και άλλα συστατικά σε μικρότερη αναλογία.

Το αμάλγαμα ήταν για πολλές δεκαετίες το πιο διαδεδομένο υλικό στην οδοντιατρική, τα τελευταία χρόνια όμως, όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες έρχονται να θέσουν υπό ισχυρή αμφισβήτηση την ασφάλεια του υλικού για τον ασθενή. Πιο συγκεκριμένα, οι έρευνες υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο υλικό, και ειδικότερα ο υδράργυρος, έχει τοξική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Στις περισσότερες χώρες, η χρήση του έχει ήδη περιοριστεί και προτείνεται η αφαίρεση των παλαιών σφραγισμάτων αμαλγάματος και η αντικατάστασή τους από τη ρητίνη. Στις περιπτώσεις όπου τα σφραγίσματα είναι μεγάλα, τότε αντικαθίστανται από επένθετα πορσελάνης ή ρητίνης.

Ένας ακόμα λόγος που καθίσταται απαραίτητη αντικατάσταση των μεταλλικών σφραγισμάτων δοντιών είναι οι ρωγμές που προκαλούν στα δόντια, λόγω συσσώρευσης τάσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο βασικότερος όμως λόγος που οδηγεί τους ασθενείς στο ιατρείο μας για να αντικαταστήσουν τα παλιά μεταλλικά τους σφραγίσματα είναι, είναι το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Όπως προαναφέρθηκε, τα λευκά σφραγίσματα που έχουν το χρώμα των δοντιών, χαρίζουν στο στόμα μας ένα φυσικό αποτέλεσμα, όμοιο δηλαδή με των ανθρώπων που δεν έχουν καθόλου σφραγίσματα. Έτσι, ο ασθενής αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το χαμόγελο τους στην καθημερινή ζωή.

τα αποτελέσματα

Έχετε ερωτήσεις?

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε όλες τις ερωτήσεις σας

Τα δόντια που είναι λίγο έως μέτρια τερηδονισμένα (χαλασμένα), είναι μια ενοχλητική κατάσταση που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους. Χάρη όμως στη σύγχρονη οδοντιατρική και συγκεκριμένα τη Βιομιμητική Συντηρητική Οδοντιατρική προσφέρονται εξαιρετικές λύσεις για την σφράγισμα των πασχόντων δοντιών. Για τα σύγχρονα σφραγίσματα χρησιμοποιούνται άριστα υλικά, τα οποία ονομάζονται σύνθετες ρητίνες, οι οποίες δημιουργούν τα γνωστά σε όλους μας λευκά σφραγίσματα.

Οι σύνθετες ρητίνες, οι οποίες επιλέγονται όλο και περισσότερο στον τομέα της οδοντιατρικής, είναι υλικά υψηλής αντοχής και αισθητικής απόδοσης. Χρησιμοποιούνται ευρέως από τους οδοντιάτρους για την αποκατάσταση χαλασμένων δοντιών και σπασιμάτων που έχουν δημιουργηθεί σε δόντια τόσο μπροστινά όσο και οπίσθια!! Παράλληλα, είναι κατάλληλα για την αντικατάσταση των παλιών εμφράξεων αμαλγάματος (μαύρων σφραγισμάτων). Στην περίπτωση αυτή, το χαμόγελο του ασθενή βελτιώνεται σε σημαντικό βαθμό και φαίνεται φυσικό, καθώς τα σφραγίσματα δεν είναι πλέον ορατά.

Στο οδοντιατρείο μας, λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας μας και της συνεχούς επιστημονικής γνώσης, επιλέγουμε τα πιο σύγχρονα υλικά ρητινών (ultimate – 3M ESPE, Clearfil Majestry, Sonicfill της Kerr, Inspiro από Edelweiss). Χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα υλικά με τη σωστή μεθοδολογία, προσφέρουμε στους ασθενείς μας άριστα σφραγίσματα σε αισθητική και μακροβιότητα.

Όταν ένα δόντι είναι αρκετά κατεστραμμένο, είτε λόγω τερηδόνας είτε λόγω καταγμάτων, ιδανική λύση αποτελεί η τοποθέτηση επενθέτου από σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη.  Το επένθετο αποτελεί εναλλακτική και πιο συντηρητική λύση σε σχέση με τη θήκη, εφόσον υπάρχει ακόμα κάποιο υγιές τμήμα του δοντιού. Μέσω αυτής της αποκατάστασης, χωρίς να αφαιρέσουμε καθόλου υγιή οδοντική ουσία, χαρίζουμε φυσικότητα και αντοχή στο δόντι.

Σκοπός ενός ενθέτου- επενθέτου είναι να προστατευθεί ένα αρκετά ταλαιπωρημένο δόντι με το μικρότερο δυνατό τρόχισμα του δοντιού. Έτσι, αποφεύγονται σπασίματα των αδύναμων τοιχωμάτων του δοντιού και το δόντι μοιάζει σαν να μη πειράχτηκε ποτέ!!!!

 

Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε,
να είστε σίγουροι ότι υπάρχει λύση.

Η Δρ. Μαρία Μαργαρίτη είναι Χειρουργός Οδοντίατρος με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην Αισθητική Οδοντιατρική
και στα Εμφυτεύματα Δοντιών, ώστε να εξασφαλίσει την ιδανική αποκατάσταση για εσάς.
Stamatis Zografos
Stamatis Zografos
2024-05-21
akhs pngtaras
akhs pngtaras
2024-05-14
Στο οδοντιατρείο της κυρίας Μαργαρίτη συνάντησα και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς επιστήμονες. Η αγάπη, οι γνώσεις και η εμπειρία τους μού ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Η στοματική μου υγεία απέχει παρασάγγας από εκείνη του παρελθόντος. Έχουμε δημιουργήσει μια αγαστή συνεργασία που είμαι σίγουρος ότι θα διατηρηθεί απρόσκοπτα στο μέλλον. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κυρία Μαργαρίτη που με το επιστημονικό ήθος που την διακρίνει με κέρδισε από την πρώτη επίσκεψή μου στο ιατρείο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εύα που ανέλαβε τις περισσότερες θεραπείες μου στο ιατρείο, μου έμαθε τα αυτονόητα, τη σωστή στοματική υγιεινή και μου χάρισε ένα χαμόγελο που πάντα επιθυμούσα. Συνεχίστε την άψογη δουλειά που κάνετε. Σας ευχαριστώ θερμά! Με εκτίμηση, ΧΠ
Panagis Giannakis
Panagis Giannakis
2024-05-14
Remon Moin
Remon Moin
2024-05-10
Στέλιος Καλεμτζακης
Στέλιος Καλεμτζακης
2024-05-08
Vicky Tsipa
Vicky Tsipa
2024-04-29
Miltos Kanakaris
Miltos Kanakaris
2024-04-26
Πήγα φοβισμένος και οι περισσότεροι πάμε φοβισμένοι αλλά φεύγοντας δεν κατάλαβα πόνο μεγάλη εμπειρία από όλους τους συνεργάτες και φροντίζουν να ξεπερνάς τον φόβο που εχουνε όλοι με τα δόντια μας μπράβο μπράβο μπράβο σας επαγγελματισμός
Χριστίνα Δουζένη
Χριστίνα Δουζένη
2024-04-26
The perfect crew will take care of you here.They are so nice people with a lot of capabilities❤️
Nikos Tzerefos
Nikos Tzerefos
2024-04-19
Αν ημουν δοντι, θα ηθελα να με περιποιουνται μονο εδω!!!
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
2024-04-18
Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.