Σφραγίσματα Δοντιών

Σφραγίσματα Δοντιών

Βιομιμητική Συντηρητική Οδοντιατρική και Σφραγίσματα δοντιών

Τα δόντια που είναι λίγο έως μέτρια τερηδονισμένα (χαλασμένα), είναι μια ενοχλητική κατάσταση που εμφανίζεται σε πολλούς ανθρώπους. Χάρη όμως στη σύγχρονη οδοντιατρική και συγκεκριμένα τη Βιομιμητική Συντηρητική Οδοντιατρική προσφέρονται εξαιρετικές λύσεις για την σφράγισμα των πασχόντων δοντιών. Για τα σύγχρονα σφραγίσματα χρησιμοποιούνται άριστα υλικά, τα οποία ονομάζονται σύνθετες ρητίνες, οι οποίες δημιουργούν τα γνωστά σε όλους μας λευκά σφραγίσματα.

Τι είναι τα σφραγίσματα δοντιών με σύνθετες ρητίνες;

Οι σύνθετες ρητίνες, οι οποίες επιλέγονται όλο και περισσότερο στον τομέα της οδοντιατρικής, είναι υλικά υψηλής αντοχής και αισθητικής απόδοσης. Χρησιμοποιούνται ευρέως από τους οδοντιάτρους για την αποκατάσταση χαλασμένων δοντιών και σπασιμάτων που έχουν δημιουργηθεί σε δόντια τόσο μπροστινά όσο και οπίσθια!! Παράλληλα, είναι κατάλληλα για την αντικατάσταση των παλιών εμφράξεων αμαλγάματος (μαύρων σφραγισμάτων). Στην περίπτωση αυτή, το χαμόγελο του ασθενή βελτιώνεται σε σημαντικό βαθμό και φαίνεται φυσικό, καθώς τα σφραγίσματα δεν είναι πλέον ορατά.

Στο οδοντιατρείο μας, λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας μας και της συνεχούς επιστημονικής γνώσης, επιλέγουμε τα πιο σύγχρονα υλικά ρητινών (ultimate – 3M ESPE, Clearfil Majestry, Sonicfill της Kerr, Inspiro από Edelweiss). Χρησιμοποιώντας τα συγκεκριμένα υλικά με τη σωστή μεθοδολογία, προσφέρουμε στους ασθενείς μας άριστα σφραγίσματα σε αισθητική και μακροβιότητα.

Τι είναι τα ένθετα- επένθετα και πώς υπερτερούν σε σχέση με τα απλά λευκά σφραγίσματα;

Όταν ένα δόντι είναι αρκετά κατεστραμμένο, είτε λόγω τερηδόνας είτε λόγω καταγμάτων, ιδανική λύση αποτελεί η τοποθέτηση επενθέτου από σύνθετη ρητίνη ή πορσελάνη.  Το επένθετο αποτελεί εναλλακτική και πιο συντηρητική λύση σε σχέση με τη θήκη, εφόσον υπάρχει ακόμα κάποιο υγιές τμήμα του δοντιού. Μέσω αυτής της αποκατάστασης, χωρίς να αφαιρέσουμε καθόλου υγιή οδοντική ουσία, χαρίζουμε φυσικότητα και αντοχή στο δόντι.

Σφραγίσματα Δοντιών Σφραγίσματα Δοντιών

Σκοπός ενός ενθέτου- επενθέτου είναι να προστατευθεί ένα αρκετά ταλαιπωρημένο δόντι με το μικρότερο δυνατό τρόχισμα του δοντιού. Έτσι, αποφεύγονται σπασίματα των αδύναμων τοιχωμάτων του δοντιού και το δόντι μοιάζει σαν να μη πειράχτηκε ποτέ!!!!

Αντικαταστήστε τα παλιά μεταλλικά σφραγίσματα δοντιών

Όλοι γνωρίζουμε τα γκρίζα μεταλλικά σφραγίσματα, που οι περισσότεροι από εμάς είχαμε στο στόμα μας από πολύ μικρή ηλικία. Αυτό το γκριζόχρωμο μεταλλικό μείγμα ονομάζεται αμάλγαμα και αποτελείται κυρίως από ασήμι, υδράργυρο και άλλα συστατικά σε μικρότερη αναλογία.

Το αμάλγαμα ήταν για πολλές δεκαετίες το πιο διαδεδομένο υλικό στην οδοντιατρική, τα τελευταία χρόνια όμως, όλο και περισσότερες επιστημονικές μελέτες έρχονται να θέσουν υπό ισχυρή αμφισβήτηση την ασφάλεια του υλικού για τον ασθενή. Πιο συγκεκριμένα, οι έρευνες υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο υλικό, και ειδικότερα ο υδράργυρος, έχει τοξική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό. Στις περισσότερες χώρες, η χρήση του έχει ήδη περιοριστεί και προτείνεται η αφαίρεση των παλαιών σφραγισμάτων αμαλγάματος και η αντικατάστασή τους από τη ρητίνη. Στις περιπτώσεις όπου τα σφραγίσματα είναι μεγάλα, τότε αντικαθίστανται από επένθετα πορσελάνης ή ρητίνης.

Ένας ακόμα λόγος που καθίσταται απαραίτητη αντικατάσταση των μεταλλικών σφραγισμάτων δοντιών είναι οι ρωγμές που προκαλούν στα δόντια, λόγω συσσώρευσης τάσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο βασικότερος όμως λόγος που οδηγεί τους ασθενείς στο ιατρείο μας για να αντικαταστήσουν τα παλιά μεταλλικά τους σφραγίσματα είναι, είναι το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Όπως προαναφέρθηκε, τα λευκά σφραγίσματα που έχουν το χρώμα των δοντιών, χαρίζουν στο στόμα μας ένα φυσικό αποτέλεσμα, όμοιο δηλαδή με των ανθρώπων που δεν έχουν καθόλου σφραγίσματα. Έτσι, ο ασθενής αισθάνεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το χαμόγελο τους στην καθημερινή ζωή.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ,  μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εξειδικευμένη Χειρουργό Οδοντίατρο Δρ. Μαρία Μαργαρίτη, η οποία θα λύσει κάθε σας απορία και θα σας προτείνει την κατάλληλη λύση για το δικό σας πρόβλημα!

Επικοινωνία Επικοινωνία

Πριν τη θεραπεία

entheta fl1 prin
entheta fl2 prin
entheta photo1 prin

Μετά τη θεραπεία

entheta fl1 meta
entheta fl2 meta
entheta photo1 meta