Εμφυτεύματα Δοντιών

Τα εμφυτεύματα δοντιών αποτελούν το μεγαλύτερο επίτευγμα της σύγχρονης οδοντιατρικής και χρησιμοποιούνται για να αντικαταστήσουν τα δόντια που λείπουν. Σε σχέση με τις τεχνητές οδοντοστοιχίες και τις συμβατικές γέφυρες, υπερτερούν σημαντικά. Πιο συγκεκριμένα, οι φυσικές ρίζες αντικαθίστανται με τεχνητές, οι οποίες αποτελούνται από τιτάνιο, και αποκαθιστούν το έλλειμα.

Γιατί να βάλω εμφυτεύματα δοντιών;

Βάζοντας εμφυτεύματα στη θέση των δοντιών που λείπουν, επιτυγχάνουμε σημαντικά οφέλη, όπως:

  • Δεν τροχίζουμε (μικραίνουμε) τα υγιή διπλανά δόντια και γενικά τα υγιή δόντια μένουν ανεπηρέαστα, ειδικά στην περίπτωση που δεν χρειάζονται κάλυψη με θήκη για προστασία. Στην περίπτωση της γέφυρας, τροχίζονται και τα διπλανά δόντια ακόμα και αν είναι υγιή.
  • Αποφεύγουμε την κινητή οδοντοστοιχία (μασέλα), η οποία δεν εξασφαλίζει σταθερότητα και άνεση, ειδικά στη μάσηση.
  • Με μικρότερο αριθμό εμφυτευμάτων, μπορούμε να σταθεροποιήσουμε μία ολική οδοντοστοιχία (μασέλα).
  • Αποφυγή πρόωρης ατροφίας των γνάθων. Πιο αναλυτικά, αποτρέπουμε την απορρόφηση κόκκαλου της γνάθου και κατά συνέπεια την αλλοίωση του προσώπου ή την γεροντική εμφάνιση, ακόμα και σε νέα άτομα.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώστε η διαδικασία τοποθέτησης των εμφυτευμάτων να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια, αποτελεσματικότητα και κυρίως ανώδυνα.

Εμφυτεύματα δοντιών- Υπολογιστικά καθοδηγούμενη εμφυτευματολογία

Με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού σχεδιάζεται και επιλέγεται εξαρχής η καταλληλότερη θέση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων. Κατόπιν, κατά την διάρκεια του χειρουργείου, η χρήση ειδικού χειρουργικού νάρθηκα μάς επιτρέπει να τοποθετούμε τα εμφυτεύματα γρήγορα, με υψηλή ακρίβεια, απόλυτη ασφάλεια και άνεση για τον ασθενή.

Ποια τα βήματα της Υπολογιστικά καθοδηγούμενης εμφυτευματολογίας;

Αρχικά ο ιατρός εξετάζει την κλινική εικόνα του ασθενούς ώστε να δει τις ανάγκες του περιστατικού, και καταγράφει το ιστορικό του. Στη συνέχεια, ο ασθενής χρειάζεται να προσκομίσει μία αξονική γνάθων. Αυτές οι εξετάσεις ελέγχονται και αναλύονται, προκειμένου να σχηματιστεί το ιδανικό πρόγραμμα για τον ασθενή, αναπαριστώντας τις διαστάσεις του οστού των γνάθων. Μέσω του προγράμματος, γίνεται ακριβής μελέτη τοποθέτησης του εκάστοτε εμφυτεύματος, και έτσι ο ασθενής γνωρίζει ακριβώς την αλλαγή που θα γίνει. Σαφώς, η σημαντικότερη παράμετρος είναι η ανατομία των γνάθων, ώστε να εξασφαλιστεί ένα ορθό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι πιθανότητες λάθους, ελαχιστοποιούνται εντυπωσιακά. Επίσης, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση χρόνου και μείωση μετεγχειρητικών συμπτωμάτων.Τέλος, ακολουθεί η τοποθέτηση χειρουργικά, και τα δόντια χρειάζονται περίπου 5 -6 μήνες ώστε να είναι έτοιμα για πλήρη και άφοβη χρήση.

Θα «δεχτεί» ο οργανισμός μου τα εμφυτεύματα δοντιών; Είναι ασφαλή; Έχουν επιτυχία;

  • Τα οδοντικά εμφυτεύματα αποτελούν την καλύτερη λύση αντικατάστασης των δοντιών που λείπουν
  • Είναι εντελώς ακίνδυνα για την υγεία του ασθενή.
  • Είναι απόλυτα βιοσυμβατά με τον ανθρώπινο οργανισμό.
  • Προσφέρουν άψογα αισθητικά αποτελέσματα.
  • Προσφέρουν άνεση στην ομιλία και την μάσηση και αίσθηση σαν τα φυσικά δόντια.
  • Εφόσον έχει προηγηθεί λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος, κατάλληλος σχεδιασμός και σωστή τοποθέτηση, τα εμφυτεύματα έχουν απόλυτη επιτυχία!

Εμφυτεύματα δοντιών – Τι προετοιμασία χρειάζεται να κάνει ο ασθενής πριν το χειρουργείο;

Αρχικά ο ασθενής θα πρέπει να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις που θα του υποδείξει ο Οδοντίατρος. Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι ο Οδοντίατρος να γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, καθώς και αν λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή. Οι ακτινογραφίες και ειδικότερα η αξονική, είναι εξετάσεις που χρειάζονται, όπως και η ακριβής και εις βάθος εξέταση ούλων και δοντιών. Βάσει αυτών, ο Οδοντίατρος θα δημιουργήσει το σχέδιο θεραπείας του ασθενούς ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε να είστε σίγουροι ότι υπάρχει η λύση. Η Δρ Μαρία Μαργαρίτη είναι Χειρουργός Οδοντίατρος με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στα εμφυτεύματα δοντιών, ώστε να εξασφαλίσει την ιδανική αποκατάσταση. Επικοινωνήστε μαζί της, ώστε να κλείσετε το ραντεβού σας και να συζητήσετε οτιδήποτε σας απασχολεί. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς!!

Επικοινωνία Επικοινωνία