Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Μερικές Οδοντοστοιχίες

Οι Μερικές Οδοντοστοιχίες επιλέγονται συχνά για περιπτώσεις που υπάρχουν στο στόμα κάποια δόντια, τα οποία για διάφορους λόγους δεν μπορούν να αποκατασταθούν με γέφυρες ή εμφυτεύματα.

Μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της εμφάνισης του χαμόγελου του ασθενούς και να βελτιώσουν την ικανότητά του να μιλάει και να τρώει. Αποτελούνται από μεταλλικό σκελετό, μια ροζ ακρυλική βάση και ακρυλικά δόντια. Οι μερικές οδοντοστοιχίες συνδέονται με τα υπόλοιπα φυσικά δόντια μέσω μεταλλικών κουμπωμάτων ή αγκίστρων.

Είναι σημαντικό να τις φροντίζετε σωστά καθαρίζοντάς τες τακτικά και αποφεύγοντας σκληρές ή κολλώδεις τροφές που μπορεί να τις καταστρέψουν. Επίσης, πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρο,  ο οποίος θα διασφαλίσει ότι οι μερικές οδοντοστοιχίες εφαρμόζουν καλά και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Έχετε ερωτήσεις?

Είμαστε εδώ για να απαντήσουμε όλες τις ερωτήσεις σας

Οι Μερικές Οδοντοστοιχίες προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα. Μερικά από τα πλεονεκτήματά τους είναι τα εξής:

 • Βελτιωμένη εμφάνιση.
 • Καλύτερη μάσηση και ομιλία.
 • Οικονομική επιλογή.
 • Μη επεμβατικές.
 • Αφαιρούμενες.
 • Διατήρηση των εναπομεινάντων φυσικών δοντιών.
 • Αύξηση αυτοπεποίθησης.

Οι Μερικές Οδοντοστοιχίες είναι κατάλληλες για άτομα που τους λείπουν περισσότερα από ένα δόντια, αλλά εξακολουθούν να έχουν κάποια από τα φυσικά δόντια στο στόμα τους. Είναι μια καλή επιλογή για άτομα που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση οδοντικών εμφυτευμάτων ή να τοποθετήσουν σταθερή γέφυρα.

Συγκεκριμένα, αποτελούν ιδανική επιλογή για άτομα που:

 • Έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια λόγω τραυματισμού, τερηδόνας ή ασθένειας των ούλων.
 • Θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους και να αποκαταστήσουν την ομιλία και τη μασητική τους ικανότητα.
 • Έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ακριβότερες οδοντιατρικές θεραπείες, όπως οδοντικά εμφυτεύματα ή γέφυρες.
 • Δεν είναι κατάλληλοι υποψήφιοι για οδοντικά εμφυτεύματα λόγω έλλειψης οστικής πυκνότητας ή άλλων ιατρικών παθήσεων.
 • Προτιμούν μια αφαιρούμενη επιλογή που μπορούν να βγάζουν για καθαρισμό και συντήρηση.

Ωστόσο, δεν είναι όλοι κατάλληλοι υποψήφιοι για μερική οδοντοστοιχία. Απαιτείται ενδελεχής εξέταση και συζήτηση με τον οδοντίατρο για να διαπιστωθεί εάν η μερική οδοντοστοιχία είναι η σωστή επιλογή για τον εκάστοτε ασθενή. Παράγοντες όπως η γενική στοματική υγεία, η κατάσταση των εναπομείναντων φυσικών δοντιών και η οστική πυκνότητα της γνάθου λαμβάνονται υπόψιν πριν συστηθούν μερικές οδοντοστοιχίες.

Αν και οι μερικές οδοντοστοιχίες αποτελούν κατάλληλη επιλογή για πολλούς ανθρώπους που τους λείπουν αρκετά δόντια, μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για όλους. Ορισμένες περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να μη συνιστώνται μερικές οδοντοστοιχίες είναι οι εξής:

 • Σοβαρή περιοδοντίτιδα.
 • Οστική απώλεια της γνάθου.
 • Bρουξισμός.
 • Μειωμένη ικανότητα κίνησης.
 • Αλλεργία στα υλικά της οδοντοστοιχίας.
 • Κακή στοματική υγιεινή.

Η σωστή φροντίδα των μερικών οδοντοστοιχιών είναι απαραίτητη για να διατηρηθεί η καλύτερη δυνατή κατάσταση και λειτουργία τους. Για τη φροντίδα των μερικών οδοντοστοιχιών, συνιστάται καθημερινός καθαρισμός τους με ένα ήπιο σαπούνι ή ειδικό καθαριστικό οδοντοστοιχιών. Η χρήση κανονικής οδοντόκρεμας δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να επηρεάσει το υλικό της οδοντοστοιχίας.

Μετά το φαγητό, οι μερικές οδοντοστοιχίες πρέπει να αφαιρούνται και να ξεπλένονται καλά για την απομάκρυνση τυχόν υπολειμμάτων τροφής. Επιπλέον, κάθε βράδυ, καλό είναι  να μουλιάζονται σε διάλυμα καθαρισμού οδοντοστοιχιών για να απομακρύνονται οι λεκέδες και τα βακτήρια.

Εκτός από τη φροντίδα των μερικών οδοντοστοιχιών, είναι εξίσου σημαντικό να διατηρείται καλή στοματική υγιεινή στα δόντια που τις στηρίζουν.

Όταν δεν χρησιμοποιούνται θα πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα καθαρό δοχείο. Η αποθήκευσή τους σε ζεστό νερό μπορεί να βλάψει το υλικό της οδοντοστοιχίας. Τέλος, είναι σημαντικές οι τακτικές επισκέψεις στον Οδοντίατρο για έλεγχο και καθαρισμό, ώστε να διασφαλίζεται ότι εφαρμόζουν σωστά και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζετε,
να είστε σίγουροι ότι υπάρχει λύση.

Η Δρ. Μαρία Μαργαρίτη είναι Χειρουργός Οδοντίατρος με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία στην Αισθητική Οδοντιατρική
και στα Εμφυτεύματα Δοντιών, ώστε να εξασφαλίσει την ιδανική αποκατάσταση για εσάς.
Stamatis Zografos
Stamatis Zografos
2024-05-21
akhs pngtaras
akhs pngtaras
2024-05-14
Στο οδοντιατρείο της κυρίας Μαργαρίτη συνάντησα και συνεργάστηκα με εξαιρετικούς επιστήμονες. Η αγάπη, οι γνώσεις και η εμπειρία τους μού ενέπνευσαν εμπιστοσύνη. Η στοματική μου υγεία απέχει παρασάγγας από εκείνη του παρελθόντος. Έχουμε δημιουργήσει μια αγαστή συνεργασία που είμαι σίγουρος ότι θα διατηρηθεί απρόσκοπτα στο μέλλον. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην κυρία Μαργαρίτη που με το επιστημονικό ήθος που την διακρίνει με κέρδισε από την πρώτη επίσκεψή μου στο ιατρείο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Εύα που ανέλαβε τις περισσότερες θεραπείες μου στο ιατρείο, μου έμαθε τα αυτονόητα, τη σωστή στοματική υγιεινή και μου χάρισε ένα χαμόγελο που πάντα επιθυμούσα. Συνεχίστε την άψογη δουλειά που κάνετε. Σας ευχαριστώ θερμά! Με εκτίμηση, ΧΠ
Panagis Giannakis
Panagis Giannakis
2024-05-14
Remon Moin
Remon Moin
2024-05-10
Στέλιος Καλεμτζακης
Στέλιος Καλεμτζακης
2024-05-08
Vicky Tsipa
Vicky Tsipa
2024-04-29
Miltos Kanakaris
Miltos Kanakaris
2024-04-26
Πήγα φοβισμένος και οι περισσότεροι πάμε φοβισμένοι αλλά φεύγοντας δεν κατάλαβα πόνο μεγάλη εμπειρία από όλους τους συνεργάτες και φροντίζουν να ξεπερνάς τον φόβο που εχουνε όλοι με τα δόντια μας μπράβο μπράβο μπράβο σας επαγγελματισμός
Χριστίνα Δουζένη
Χριστίνα Δουζένη
2024-04-26
The perfect crew will take care of you here.They are so nice people with a lot of capabilities❤️
Nikos Tzerefos
Nikos Tzerefos
2024-04-19
Αν ημουν δοντι, θα ηθελα να με περιποιουνται μονο εδω!!!
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
ΣΤΑΎΡΟΣ ΒΈΛΛΗΣ (BUTCHER)
2024-04-18
Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.