Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Λαμπερό χαμόγελο με το νέο έτος

Λαμπερό χαμόγελο με το νέο έτος

Με την έλευση του νέου έτους, πολλοί από εμάς φιλοδοξούμε να κάνουμε θετικές αλλαγές σε διάφορες πτυχές της ζωής μας. Ένας συχνά παραμελημένος τομέας που χρήζει προσοχής είναι η στοματική μας υγεία. Ένα λαμπερό χαμόγελο όχι μόνο ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας, αλλά είναι επίσης ένδειξη συνολικής ευεξίας.

1.      Δίνετε προτεραιότητα στη σωστή στοματική υγιεινή για ένα λαμπερό χαμόγελο

 

Το θεμέλιο ενός άψογου χαμόγελου βρίσκεται στην σχολαστική στοματική φροντίδα καθημερινά. Το βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα με φθοριούχο οδοντόκρεμα και εφαρμογή οδοντικού νήματος ή/και μεσοδόντιου για καθαρισμό ανάμεσα στα δόντια, είναι απαραίτητα μέσα για ένα υγιές και εκθαμβωτικό χαμόγελο. Αυτή η τακτική συμβάλλει καθοριστικά στην αποφυγή συσσώρευσης μικροβιακής πλάκας, στον μετριασμό του κινδύνου εμφάνισης τερηδόνας και στην αναχαίτιση της ουλίτιδας.

Η βέλτιστη στοματική φροντίδα ξεκινά με την επένδυση στα κατάλληλα εργαλεία. Επιλέξτε μια οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες για να καθαρίζετε απαλά τα δόντια χωρίς να επηρεάζετε την ακεραιότητα του σμάλτου. Η επιλογή απλής ή ηλεκτρικής βούρτσας εξαρτάται από τις ανάγκες του κάθε στόματος και τις οδηγίες του οδοντιάτρου.

Ομοίως, επιλέξτε μια φθοριούχο οδοντόκρεμα που σας προτείνει ο oδοντίατρός σας για να ενισχύσει τα δόντια και να παρέχει ένα προστατευτικό φράγμα ενάντια στη φθορά.

 

2.      Μην παραλείπετε τον τακτικό οδοντιατρικό σας έλεγχο

 

Ο προγραμματισμός τακτικών οδοντιατρικών ελέγχων είναι μια στρατηγική κίνηση που εξασφαλίζει τη φροντίδα της στοματικής σας υγείας από έμπειρους επαγγελματίες.

Η συχνότητα των επισκέψεων στον οδοντίατρό σας εξαρτάται από τις ανάγκες τα χαρακτηριστικά του κάθε στόματος, ώστε να εξασφαλίσουμε την υγεία δοντιών και ούλων.

Πέρα από τον οδοντιατρικό καθαρισμό, πραγματοποιούμε λεπτομερή έλεγχο για τον εντοπισμό προβλημάτων που βρίσκονται σε αρχόμενο στάδιο ώστε να μην εξελιχθούν, αλλά και στην αντιμετώπιση βλαβών που χρειάζονται άμεση παρέμβαση.

 

3.      Ισορροπημένη διατροφή & λαμπερό χαμόγελο

 

Ο ρόλος της διατροφής στην υγεία των δοντιών είναι καθοριστικός. Είναι προτιμότερη μια διατροφή που περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Στοιχεία πλούσια σε ασβέστιο, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα λαχανικά, ενισχύουν την αντοχή του σμάλτου. Η προσθήκη τραγανών φρούτων και λαχανικών χρησιμεύει ως φυσικός μηχανισμός καθαρισμού των δοντιών, διεγείροντας την παραγωγή σάλιου και περιορίζοντας τη συσσώρευση πλάκας.

Παράλληλα, η μείωση της πρόσληψης ζαχαρούχων και όξινων τροφών είναι επιβεβλημένη για την πρόληψη της διάβρωσης του σμάλτου και της επακόλουθης εμφάνισης τερηδόνας. Περιορίστε με σύνεση την κατανάλωση ζαχαρούχων σνακ και ποτών, ενώ επιδείξτε προσοχή σε όξινες τροφές όπως τα εσπεριδοειδή.

Μετά την απόλαυση, ένα γρήγορο ξέπλυμα του στόματος με νερό μπορεί να εξουδετερώσει τα οξέα και να συμβάλει στην προστασία των δοντιών.

 

4.      Δίνετε προτεραιότητα στην ενυδάτωση για την οδοντική ευεξία

 

Το νερό, θεμελιώδες στοιχείο για την ολιστική υγεία, αναδεικνύεται σε ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση ενός λαμπερού χαμόγελου. Η τακτική πρόσληψη νερού βοηθά στην εξάλειψη των υπολειμμάτων τροφής και των βακτηρίων, αναχαιτίζοντας τη συσσώρευση πλάκας. Επιπλέον, καταπολεμά την ξηροστομία, μια κατάσταση που ευνοεί την εμφάνιση τερηδόνας.

 

5.      Επαγγελματική λεύκανση δοντιών για το πιο λαμπερό χαμόγελο

 

Εξετάστε το ενδεχόμενο επαγγελματικών παρεμβάσεων λεύκανσης δοντιών υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία οδοντιάτρου. Αποφύγετε τα προϊόντα χωρίς οδοντιατρική έγκριση και καθοδήγηση, καθώς η αποτελεσματικότητά τους είναι μεταβλητή και η πιθανή βλάβη στα δόντια αποτελεί ανησυχία. Οι οδοντίατροι προσφέρουν εξατομικευμένες, ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες λεύκανσης, ευθυγραμμισμένες με τις ατομικές ανάγκες.

 

6.      Αποφυγή επιβλαβών συνηθειών

 

Ορισμένες συνήθειες ενέχουν αρνητικές συνέπειες για την υγεία των δοντιών και το χαμόγελό μας. Αποφύγετε το κάπνισμα που είναι γνωστό για τη χρώση των δοντιών και τη συμβολή στις ασθένειες των ούλων. Ομοίως, αντιμετωπίστε άμεσα τον βρουξισμό, καθώς το τρίξιμο των δοντιών μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση του σμάλτου και δημιουργία λειτουργικών και αισθητικών προβλημάτων

 

Η άμεση αντιμετώπιση των διαφόρων αναγκών του στόματος και η πρόληψη εμφάνισης νέων, εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής, υγεία και αυτοπεποίθηση. Για περισσότερες συμβουλές για ένα λαμπερό χαμόγελο με το νέο έτος, επικοινωνήστε με την Μαρία Μαργαρίτη και τους συνεργάτες της στο Dental Prolipsis.

Περισσότερα άρθρα

Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό δοντιών

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία, και ο τακτικός καθαρισμός δοντιών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες. Κάθε πότε,

Όψεις χωρίς τρόχισμα δοντιών – Γίνεται;

Οι όψεις πορσελάνης και ρητίνης αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή για την επίτευξη ενός άριστου χαμόγελου. Μάλιστα, οι όψεις πορσελάνης θεωρούνται ως η πιο αξιόπιστη

Επικοινωνία

Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.