Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Δευτέρα - Παρασκευή

10.00 π.μ - 21.00 μ.μ

2109583535

Καλέστε μας

Τα αναψυκτικά φθείρουν και καταστρέφουν τα δόντια

Τα αναψυκτικά έχουν αναγνωριστεί ως μια από τις σημαντικότερες αιτίες τερηδόνας και φθοράς των δοντιών. Τα σάκχαρα που περιέχονται σε αυτά χαλάνε τα δόντια γιατί καταστρέφουν το σμάλτο. Από αυτή την άποψη, τα μη σακχαρούχα αναψυκτικά είναι λιγότερο βλαβερά.

Τα αεριούχα αναψυκτικά, εκτός της ζάχαρης, περιέχουν και οξέα, τα οποία προκαλούν την διάβρωση των δοντιών, δηλαδή την φθορά τους.

Τι πρέπει να κάνετε λοιπόν για να προστατέψετε τα δόντια σας;

  • Περιορίστε την κατανάλωση αεριούχων αναψυκτικών και προτιμήστε ποτά που περιέχουν λιγότερη ζάχαρη και οξέα, όπως νερό και γάλα, που μειώνουν τον κίνδυνο διάβρωσης, ή φυσικούς χυμούς φρούτων.
  • Εάν καταναλώσετε αναψυκτικά, αμέσως μετά ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό, απομακρύνοντας έτσι ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν την καταστροφή του σμάλτου.
  • Χρησιμοποιείτε φθοριούχο οδοντόπαστα και στοματικό διάλυμα, ώστε να μειώσετε την τερηδόνα και να ενδυναμώσετε το σμάλτο των δοντιών σας. Επίσης, η φθορίωση στο οδοντιατρείο μετά τον καθαρισμό των δοντιών μπορεί να βοηθήσει σημαντικά, τόσο τα παιδιά, όσο και τους ενήλικες.

Μαρία Μαργαρίτη
Χειρουργός Οδοντίατρος

Περισσότερα άρθρα

Κάθε πότε πρέπει να κάνω καθαρισμό δοντιών

Η διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής είναι απαραίτητη για τη συνολική υγεία, και ο τακτικός καθαρισμός δοντιών αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες. Κάθε πότε,

Όψεις χωρίς τρόχισμα δοντιών – Γίνεται;

Οι όψεις πορσελάνης και ρητίνης αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή για την επίτευξη ενός άριστου χαμόγελου. Μάλιστα, οι όψεις πορσελάνης θεωρούνται ως η πιο αξιόπιστη

Επικοινωνία

Λάβετε τα τελευταία μας νέα και προσφορές.

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας.