Βιογραφικό

Η κα Μαρία Μαργαρίτη αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1981 με βαθμό Άριστα.

Κατόπιν μετέβη στο Παρίσι όπου παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα DU “General Practitioner” στο Πανεπιστήμιο René Descartes Paris V. Στο ίδιο πανεπιστήμιο μετεκπαιδεύτηκε επίσης στην  Ακίνητη Προσθετική και στην Δυσλειτουργία του Στοματογναθικού Συστήματος.
Από το 1982 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα. Κατά καιρούς έχει εργαστεί ως εξωτερικός συνεργάτης σε μεγάλες οδοντιατρικές κλινικές του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα έχει εργαστεί στην Βενετία, στο Abou Dabi, στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι. Τα τελευταία 10 χρόνια ασκεί την οδοντιατρική αποκλειστικά στο ιδιωτικό της ιατρείο με ειδική έμφαση στην χειρουργική και προσθετική εμφυτευματολογία, την ακίνητη προσθετική με ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες, καθώς και την αισθητική αποκατάσταση με όψεις πορσελάνης.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 2012 της απονεμήθηκε από την International Congress of Oral Implantologists (ICOI) ο τίτλος της Fellow και το 2016 ο τίτλος της Diplomate. Είναι μέλος πολλών ελληνικών και ξένων επιστημονικών εταιρειών, μεταξύ αυτών η International Team for Implantology (ITI), η Ελληνική Προσθετική Εταιρεία (ΕΛΛ.Π.Ε.) και η Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής (ΕΕΑΘΛΟ) κ.α.

Αποτελεί επίσης μέλος του συμβουλίου της Ακαδημίας Κλινικής Οδοντιατρικής (ΑΚΟ).