Προσθετική Δοντιών

Η αποκατάσταση των κατεστραμένων δοντιών με ολοκεραμικές στεφάνες και η αντικατάσταση των δοντιών που λείπουν με ολοκεραμικές γέφυρες, ικανοποιεί απόλυτα τους ασθενείς μας γιατί προσφέρουν υψηλή αισθητική, βιοσυμβατότητα, αντοχή και μακροβιότητα.

Τα ολοκεραμικά υλικά που χρησιμοποιούμε είναι ζιρκόνιο και διπυριτικό λίθιο (e-max).

Οι άριστες προσθετικές εργασίες που απολαμβάνουν οι ασθενείς μας είναι αποτέλεσμα της σωστής και υπεύθυνης εργασίας μας, για την οποία είμαστε υπερήφανοι. Χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας σύγχρονα υλικά και συνεργαζόμαστε με κορυφαίους οδοντοτεχνίτες.

Περισσότερα

Όταν έχουμε εκτεταμένη καταστροφή ενός δοντιού, για να το ενισχύσουμε και να το διατηρήσουμε στο στόμα, τοποθετούμε μία (θήκη) στεφάνη. Όταν λείπει ένα ή περισσότερα δόντια ανάμεσα σε υπάρχοντα γερά δόντια μέσα στο στόμα και δεν θέλουμε να τα αντικαταστήσουμε με εμφυτεύματα, τότε τοποθετούμε γέφυρα.

Η κάθε στεφάνη ή γέφυρα αποτελείται από έναν σκελετό και ένα κοσμητικό κάλυμμα πάνω από τον σκελετό.

Ο σκελετός παλιά κατασκευαζόταν μόνο από μέταλλο. Τώρα έχουμε την δυνατότητα να αντικαταστήσουμε το μέταλλο από ολοκεραμικά υλικά, που είναι το ζιρκόνιο ή το διπυριτικό λίθιο (e-max).

Τα ολοκεραμικά υλικά πλεονεκτούν γιατί έχουν άριστη βιοσυμβατότητα και αισθητική απόδοση, λόγω απουσίας μεταλλικού σκελετού.  Έτσι τα αισθητικά προβλήματα που δημιουργούσαν οι παλιές στεφάνες (μαύρα σιρίτια στον αυχένα του δοντιού) δεν παρουσιάζονται πια. Επίσης, οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες έχουν μεγάλη σκληρότητα, πράγμα που τους προσδίδει άριστη αντοχή. Επιπλέον, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άψογο, σε σημείο που δεν μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε από το φυσικό δόντι που είναι δίπλα.

Ποιά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η απώλεια των δοντιών και η μη αντικατάστασή τους;

Αισθητικά

Η απώλεια ενός ή περισσότερων δοντιών επηρεάζει πάντα την αισθητική του προσώπου. Αυτό συμβαίνει και στις περιπτώσεις στις οποίες τα δόντια που χάθηκαν βρίσκονται στο πίσω μέρος του στόματος και δεν είναι ορατά στο χαμόγελο.

Μάσηση

Στη διαδικασία του τεμαχισμού και λειοτρίβισης της τροφής, το κάθε δόντι παίζει έναν ξεχωριστό και ιδιαίτερο ρόλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, ακόμα και η απώλεια ενός δοντιού, να προκαλέσει μετακίνηση στα άλλα δόντια κι ως συνέπεια η τροφή να καταπίνεται χωρίς να έχει μασηθεί σωστά.

Ομιλία

Η απώλεια έστω και μικρού αριθμού δοντιών επηρεάζει πάντα την ομιλία

Στη σύγκλειση και λειτουργία των γνάθων

Σε μια πλήρη και φυσιολογική οδοντοστοιχία τα επάνω δόντια ακουμπούν με τα κάτω με τρόπο αρμονικό και συνεργάζονται μεταξύ τους στις διάφορες κινήσεις του στόματος. 

Όμως όταν ένα ή περισσότερα δόντια εξαχθούν, όλη η ισορροπία του συστήματος διαταράσσεται.

more sxediasmos xamogelou