Προβλήματα Βρουξισμού (Τρίξιμο – Σφίξιμο Δοντιών) & Κακής Σύγκλεισης

vourksismos photo1

Ο αριθμός των ατόμων που σφίγγουν ή τρίζουν τα δόντια τους, ολοένα και αυξάνεται στις μέρες μας εξ’ αιτίας του πιεστικού τρόπου ζωής. Οι συνέπειες είναι πολύ καταστροφικές. Μπορεί να τριφτούν ή να σπάσουν τα δόντια, να επιδεινωθεί η περιοδοντίτιδα (εάν υπάρχει) και τελικά να πέσουν και να χαθούν τα δόντια. Επίσης, μπορεί να ακούγονται θόρυβοι από την άρθρωση όταν μασάμε ή να πονούν οι μυς γύρω από το στόμα, εξ’ αιτίας της πίεσης από το σφίξιμο. Ακόμη μπορεί να έχουμε πονοκεφάλους ή να ακούμε βουητό, χωρίς να έχουν τα αυτιά μας κανένα πρόβλημα.

Η θεραπεία είναι ανάλογη με το πρόβλημα. Μπορεί η προστασία με έναν νυχτερινό νάρθηκα να είναι αρκετή. Μπορεί όμως σε προχωρημένες καταστάσεις να χρειάζεται διόρθωση αρκετών δοντιών.

Περισσότερα…

ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

Έχουμε τις γνώσεις να εξετάσουμε την σύγκλεισή σας, δηλαδή τον τρόπο με τον οποίο τα δόντια εφαρμόζουν μεταξύ τους και λειτουργούν. Επίσης μπορούμε να διαγνώσουμε εάν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία ή παθολογία στην άρθρωση και τους μυς σας και να σας προτείνουμε την κατάλληλη αντιμετώπιση.

Στο ιατρείο μας η εξέταση του στόματός σας γίνεται ολιστικά. Εξετάζουμε όλο το στόμα για την ύπαρξη καρκίνου του στόματος, ελέγχουμε τα δόντια και τα ούλα και την λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος.