Ορθοδοντική

Η ορθοδοντική θεραπεία αφορά άτομα με σκελετικές ανωμαλίες του προσώπουλειτουργικά προβλήματα (μάσηση-ομιλία-αναπνοή) και αισθητικά προβλήματα των δοντιών λόγω στρεβλώσεων – συνωστισμού – αραιώσεων κλπ.

Η θεραπεία στοχεύει να διορθώσει τα προβλήματα αυτά με αρμονική διευθέτηση των δοντιών στα οδοντικά τόξα και να καθοδηγήσει συγχρόνως τις γνάθους να συγκλείνουν αρμονικά μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα αυτής της θεραπείας αφορά την αισθητική του προσώπου και την εύρυθμη λειτουργία της μάσησης, της ομιλίας και της αναπνοής.

Όταν τα δόντια βρίσκονται στη θέση τους και λειτουργούν σωστά, προφυλάσσονται από την τερηδόνα και την ουλίτιδα.

Επομένως, η ορθοδοντική δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς λόγους, όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος, αλλά και για να αποκαταστήσει την σωστή λειτουργία του στόματος, ώστε να διατηρηθούν τα δόντια υγιή επί μακρόν.

Περισσότερα…

Στο ιατρείο μας εκτός από την κλασική μέθοδο με τα “σιδεράκια”, για την μετακίνηση των δοντιών μπορούμε να εφαρμοσουμε τη μέθοδο με αόρατους νάρθηκες. Είναι ειδικοί λεπτοί, διαφανείς νάρθηκες κατασκευασμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να μετακινούν τα δόντια, χωρίς να ενοχλούν και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους άλλους.

Αποτελεί ιδανική λύση για τους ενήλικες πελάτες μας που θέλουν να αποκτήσουν ένα όμορφο χαμόγελο.

Οι ασθενείς με ορθοδοντικά προβλήματα κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες:

  1. αφορά ασθενείς με οδοντικά προβλήματα όπου τα δόντια για διάφορους λόγους και αιτίες δεν έχουν σωστή θέση με τα διπλανά τους, δηλαδή εμφανίζονται είτε συνωστισμένα είτε με διαστήματα είτε αραιά κλπ.
  2. αφορά ασθενείς με σκελετικά προβλήματα όπου οι γνάθοι δεν έχουν αυξηθεί αρμονικά μεταξύ τους με επίπτωση στην λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος και την αισθητική του προσώπου.
  3. αφορά ασθενείς που παρουσιάζουν και οδοντικά και σκελετικά προβλήματα.
orthodontiki hamogelo